Exposició d’Art: És possible dibuixar el meu rostre?

L’exposició És possible dibuixar el meu rostre? assaig sobre la identitat-alteritat, sobre el rostre com a unitat de sentit on s’origina el reconeixement dels altres, on cristal·litza la transcendència, es pot visitar del 20 al 28 de juny, al Cercle Artístic Sant Lluc (carrer Mercaders, 42, Barcelona).

Aquesta mostra recull els treballs que han desenvolupat persones usuàries del SR Lesseps i del SRC Dreta Eixample durant el trimestre de primavera als Tallers d’Art del Cercle Artístic Sant Lluc, conduïts per la fotògrafa Kati Riquelme.

Durant aquestes activitats artístiques grupals, hem aprés com dibuixar un rostre transcendeix la mera tècnica, és un acte de captació de l’alteritat i l’essència de l’individu.

Aquest exercici artístic ha revelat la connexió profunda entre art, percepció i reconeixement de l’ Altre com un ésser irreductible i valuós. És un recordatori de la importància de veure més enllà del superficial, apreciant la profunditat existencial de cada individu.

La pràctica d’observar i plasmar un rostre fomenta una relació autèntica amb l’Altre, promovent el respecte i l’empatia. En un món on predomina la superficialitat, prendre’s el temps per veure i valorar l’Altre a través de l’art és un acte d’humanització essencial.

L’horari de l’exposició és: de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h, el dissabte de 10h a 14h.

No us la podeu perdre!

El Cercle Artístic Sant Lluc ha estat, des de la seva fundació al 1893, un lloc de trobada d’artistes d’arreu, un espai de creativitat, d’expressió i sempre ha treballat per obrir les seves portes a col·lectius vulnerables, que tenen més dificultats per accedir a l’educació artística.

La col·laboració entre CPB SSM i Sant Lluc, iniciada ara fa cinc anys per desenvolupar tallers d’art per a persones usuàries dels diferents serveis, ha permès compartir eines i espais per a l’expressió artística, evidenciant el potencial creatiu que tenim al nostre interior.

Per a la Fundació CPB Serveis Salut Mental i la Fundació CPB Dr. Fàbregas, la creativitat artística és fonamental. L’educació en les arts estimula el desenvolupament cognitiu, emocional i relacional, i afavoreix la recuperació i la inclusió comunitària.