El SRC Dreta Eixample estrena local

Des del 18 de maig de 2020, el Servei de Rehabilitació Comunitària Dreta Eixample compta amb un nou local al carrer Provença 500 (Principal 1 i 2).

L’espai, entre d’altres, acull la recepció, quatre despatxos i tres àmplies sales per a realitzar activitats (sala taller, sala de trobades/reunions i sala d’activitats), una sala d’equip i una cuina-office.

L’horari per a les persones usuàries és de dilluns a dijous de 9 h a 14 h i de 15 h a 18 h i divendres de 9 h a 15 h. El SRC treballa en el disseny d’itineraris individualitzats per al projecte de recuperació de cada persona. L’atenció es fa tant de manera individual com en grup terapèutics i es considera prioritària l’atenció a les famílies durant tot el procés.

El pla funcional d’activitats, després de la crisi sanitària de la COVID-19, s’ha adaptat a les necessitats actuals de les persones usuàries i integra tant activitats on line com presencials, tenint en compte totes les àrees de rehabilitació.

Les activitats que es duen a terme són:

  • Emocional: Grup terapèutic i expressió escrita
  • Relacional: Habilitats socials, Espai Obert, Compartint Coneixements.
  • Cognitiva: Habilitats cognitives, atenció i memòria i estimulació cognitiva.
  • Instrumental-Automanteniment: Tècniques de relaxació, grup de salut i Activitats Esportives i Rutes de Salut.
  • Instrumental-ocupacional: Activitats de la Vida Diària i Hort (col·laborant amb l’Ajuntament de Barcelona)
  • Instrumental-Manipulativa: Taller Artesanal (que des de la setmana vinent es començarà a realitzar al centre cívic la Farinera)

En totes les activitats es garanteixen les mesures de seguretat (desinfecció de mans a l’entrada, presa de la temperatura, espais ventilats i distància de seguretat).

Actualment, l’equip està format per quatre cuidadors, una terapeuta ocupacional, una treballadora social, una administrativa i dues psicòlogues (una d’elles coordinadora del Servei), tots molt il·lusionats amb la nova etapa que comença el SRC.

Si les circumstàncies ens acompanyen, esperem poder fer aviat la inauguració oficial!