La revista italiana “Il vaso di Pandora” publica una ponència del Dr. Rubén Caridad Da’Fonte, en el seu número dedicat a l’exercici de la psicoanàlisi multifamiliar

La ponència del Dr. Caridad porta per títol “Abbiamo un Problema” (“Tenim un problema”, en català) i desenvolupa les vicissituds i canvis d’un pacient i la seva família dins del Grup Multifamiliar (GMF) de la Comunitat  Terapèutica   Clínica   Llúria  de CPB Serveis Salut Mental.

En paraules del Dr. Caridad, “El cas presentat tenia 19 anys quan va ser portat a la clínica pels seus pares i presentava un quadre psicopatològic complex i greu. Es trobava sense un tractament adequat per voluntat pròpia i el seu ingrés judicial involuntari va ser perllongat. El treball es va presentar quan portava 8 mesos amb nosaltres i intenta donar compte d’algunes vicissituds en la seva evolució, en la seva família, en l’equip i en les institucions, a través de les interrelacions amb el GMF, recurs assistencial mai inclòs en els múltiples tractaments anteriors”. I afegeix que “la direcció del centre va confirmar que el GMF pot atendre manifestacions psicopatològiques extremes i ser acollidor de situacions de desbordaments i accelerador dels processos de canvis positius en pacients i familiars i, en aquest sentit, ha proposat estendre el model de treball a famílies i pacients inclosos als Hospitals de Dia”.

La ponència publicada ara per aquesta prestigiosa revista italiana havia estat presentada pel Dr. Caridad a VI Trobada Internacional de Psicoanàlisi Multifamiliar, celebrada a Roma el 2016.