SRC Esquerra de l’Eixample al Casalet de l’Escoleta de Sant Antoni 

Els dies 23, 24 i 25 d’agost, persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Esquerra de l’Eixample van participar a l’Escoleta de Sant Antoni. En el marc del Casal d’Estiu, els usuaris van dinamitzar tres sessions amb nens i nenes d’entre 3 i 10 anys. 

 

El 23 d’agost, es va començar la sessió amb els més petits, el grup de 3 a 4 anys. Els infants van participar d’un taller d’intel·ligència emocional. L’objectiu de l‘activitat era acompanyar als més petits a generar recursos per conèixer l’existència de les emocions i com entrenar la seva capacitat per identificar-les. El conte del Monstre de Colors va ser el fil de la dinàmica. A través de la narració del relat, s’il·lustraven els personatges amb titelles de monstres i les seves emocions. Tanmateix, al finalitzar-se el conte, es va realitzar una activitat per tal que els nens associessin els sentiments amb pompons de colors. 

 

El segon dia, es va començar la sessió treballar l’acceptació de les diferents cultures amb el grup de 5 a 8 anys. La dinàmica consistia en la narració del conte Color Carn, que tracta de reconèixer la diferència i explicar els orígens que hi ha darrere de cada color de pell. A més, el relat va anar acompanyat de la reflexió que les diferents visions culturals han de ser valorades. Després, els infants van treballar un mural a partir de les seves mans.,amb la possibilitat de pintar amb diferents colors la pell humana. 

 

El 25 d’agost, tercer i últim dia, els nens i nenes del grup de 8 a 10 anys tenien preparades unes dinàmiques amb perspectiva de gènere. La primera d’elles analitzava els rols de gènere a través d’un joc on els infants es posicionaven i classificaven segons si veien les activitats més masculines o femenines. Altrament, la segona dinàmica consistia en escollir joguines d’un catàleg i, posteriorment, parlar dels rols associats a cada una d’elles. Tot i la bona rebuda, malauradament no es van poder realitzar les activitats, ja que no eren suficients infants.  

 

L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte de la Federació d’Entitats de Sant Antoni – Calabria 66. La iniciativa ofereix un servei d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu als infants de 3 a 14 anys en situació d’especial vulnerabilitat del barri de Sant Antoni. Les nenes i nens inscrits assisteixen a Calàbria 66 dos tardes per setmana per berenar, fer els deures i passar-ho bé amb activitats i jocs de lleure. Més enllà del reforç escolar, es treballen els vincles personals i es fomenta la convivència grupal.