Catalunya Ràdio entrevista a Maria Jesús Rufat, Cap del Programa Transversal d’Atenció al Trastorn Límit de la Personalitat de CPB Serveis Salut Mental amb motiu de La Marató

La psicòloga clínica Mª Jesús Rufat, Cap del Programa Transversal d’Atenció al Trastorn Límit de la Personalitat de CPB Serveis Salut Mental (CPB SSM) i professora i supervisora en Transference Focused Psychotherapy (TFP) al Grup TLP Barcelona, ha participat en l’especial de Catalunya Ràdio. Amb motiu de La Marató, l’emissora de ràdio tracta cada dia un cas diferent relacionat amb la salut mental.

Sota el títol “Mai he sabut què tenia” s’ha abordat el Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) amb el testimoni de M.C., una persona de 57 anys que pateix TLP, diagnosticada fa 3 anys.

“Una de les coses que caracteritza a les persones que pateixen aquest trastorn és la inestabilitat en qualsevol àrea de la seva vida sobretot en les relacions interpersonals. Es donen moltes dificultats per la forma que tenen de veure’s a si mateixos i als altres” ha explicat Mª Jesús Rufat.

En els trastorns de la personalitat es presenten desviacions significatives respecte a la manera com les persones perceben, pensen, senten i es relacionen amb la resta. El trastorn límit de la personalitat es dona més en persones joves i es pot diagnosticar ja en adolescents. Les persones que conviuen amb el trastorn es caracteritzen per tenir conductes impulsives i intenses, i tenen dificultats per sentir-se bé. “És essencial controlar les emocions, afecten moltíssim” ha afirmat Rufat.

Els fons de la 30ª edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio seran destinats a la recerca en l’àmbit de la salut mental dirigida a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones. Segons afirmen els experts, una de quatre persones adultes patirà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida i el 50% d’aquests trastorns apareixen en l’adolescència.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí