Diferents professionals de CPB Serveis Salut Mental participen com a ponents al XIII Congreso Nacional de Trastornos de la Personalidad

El XIII Congreso Nacional de Trastornos de la Personalidad, organitzat pel Foro Gallego de Estudio de la Personalidad y la Sociedad Española para el Estudio de los Trastornos de la Personalidad (SEETP) va celebrar-se entre els passats 10 i 12 de juny en modalitat on-line. El Congrés estava dedicat al desenvolupament de la personalitat patològica i té per objectiu principal promoure la recerca de sinèrgies entre les quatre àrees implicades: desenvolupament-prevenció, neurobiologia-psicofarmacologia, programes terapèutics específics i diagnòstic-classificació.

La Sra. Maria Jesus Rufat, psicòloga clínica i Cap del Programa Transversal d’atenció al Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) de CPB Serveis Salut Mental (CPB SSM) va presentar la ponència “Mejorando el funcionamiento del paciente TLP y del equipo desde un Servicio de Rehabilitación especializado para TLP: Evaluación y Resultados” com a part del Simposi La rehabilitación en los diferentes momentos del tratamiento del Trastorno Límite de la Personalidad”, moderat pel Dr. Joan Vegué, Director Mèdic de CPB Serveis Salut Mental, en el van participar també el Professor José Luis Carrasco (Hospital Clínico San Carlos de Madrid) i la Dra. Eulàlia Anglada (Fundació Orienta).

El tema central del simposi va ser la necessitat de rehabilitació des del primer moment del tractament per a pacients amb TLP, de cara a millorar la seva funcionalitat i qualitat de vida, més enllà de mantenir una adequada estabilització clínica.

Las Dra. Núria Ribas, psiquiatra Cap de Servei de l’Hospital de Dia Còrsega i Cap d’Àrea d’Hospitalització i la Dra. Barbara Patrizi, psiquiatra de la Unitat d’Atenció a la Crisi i Prevenció del Suïcidi Dreta Eixample i Guinardó, ambdues de CPB SSM, van participar juntament amb la Dra. Tuuliki Trias (Fundació Orienta) en el Simposi Intervención en las crisis TLP desde la adolescencia a la edad adulta, ¿existen intervenciones específicas?’, moderat per la Sra. Teresa Ribalta, Directora General de la Fundació Orienta.

La Dra. Ribas va presentar la ponència “Intervención en crisis en Hospitales de Día: Estrategias terapéuticas y resultados” on va explicar l’increment en la demanda de l’atenció en crisi de pacients amb diagnòstic TLP i els diferents abordatges psicoterapèutics, la Dra. Patrizi va presentar la ponència “El manejo de las crisis suicidarias en pacientes con Trastorno Límite de la Personalidad (TLP) jóvenes y adultos, desde un Programa de Atención y Prevención de la Conducta Suicida ambulatorio” on s’explicava la importància d’un abordatge focalitzat per a la prevenció del suïcidi de pacients amb TLP en situació de crisi, especialitzat per garantir la continuïtat terapèutica d’aquests pacients.

Podeu veure totes les ponències en el següent vídeo: