Ràdio Hostafrancs conversa amb dues professionals i una persona usuària de CPB Serveis Salut Mental en suport a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

L’emissora local del barri d’Hostafrancs, Ràdio Hostafrancs, va mantenir una conversa amb Gemma Arribas, educadora social, i Berta Palacios, psicòloga, ambdues professionals de CPB Serveis Salut Mental. En la conversa també va participar N., una persona usuària de CPB Serveis Salut Mental. El programa es va emetre amb motiu de la 30ª edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la investigació i a la sensibilització en salut mental.

Durant la conversa, les dues professionals de CPB Serveis Salut Mental, així com la persona usuària que va participar en el programa, van compartir experiències i aprenentatges, a la vegada que desmuntaven els tabús i prejudicis que envolten la salut mental i amb els quals han de lidiar les persones que conviuen amb un trastorn o una malaltia mental.

“L’estigma en salut mental funciona com en altres col·lectius; és un constructe social que es basa en prejudicis i creences i comportaments negatius cap a un col·lectiu (…) És important entendre això perquè l’estigma afecta després a les persones en el seu procés de recuperació” explica Arribas.

Podeu escoltar el podcast sencer en aquest enllaç.

Foto de Ràdio Hostafrancs amb Gemma Arribas i Berta Palacios, de CPB Serveis Salut Mental