Col·laboració amb el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) de l’Ajuntament de Barcelona

Durant aquest any de pandèmia des de la Unitat Funcional de l’Habitatge s’ha continuat treballant en xarxa a l’Eixample, establint complicitats i sinèrgies de col·laboració amb diferents entitats del barri. En aquest sentit, des del grup de dones de la UFH es va impulsar la divulgació del Punt d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Barcelona, de manera que les usuàries incorporin aquest servei dins de la seva cartera comunitària i anar valorant possibilitats de col·laboracions conjuntes.

Fruit d’aquestes col·laboracions, el PIAD va oferir un taller on l’autoestima va ser la temàtica escollida pel grup de dones. L’activitat es va realitzar el passat 16 de desembre, i va consistir en un taller conduït per l’entitat Pandora Psicologia, una associació formada en la seva majoria per professionals de la psicologia i de l’educació, que té com a objectiu afavorir les relacions igualitàries i no discriminatòries entre sexes i fomentar el desenvolupament personal. L’objectiu del taller va consistir en promoure l’autoconeixement i l’autovaloració de les persones.

Les participants van poder fer una avaluació molt positiva del taller, recollint eines per portar-les a terme en el seu dia a dia, i ens vam emplaçar a seguir establint ponts comunitàriament.

Els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) són serveis públics, gratuïts i confidencials de l’Ajuntament de Barcelona on s’ofereix informació, assessorament i orientació a les dones en diferents àmbits. També s’ofereixen serveis gratuïts d’atenció psicològica i assessorament jurídic.