El Dr. Luis de Ángel, cap de Servei del CSMA Dreta Eixample – Camp de l’Arpa i cap d’Àrea de Primària a CPB Serveis Salut Mental, participa en el VIII Congreso Internacional de Bioética “Filosofía y Salud Mental”

El Dr. Luis de Ángel, Cap de Servei del CSMA Dreta Eixample – Camp de l’Arpa i Cap d’Àrea de Primària a CPB Serveis Salut Mental, ha participat en el VIII Congreso Internacional de Bioética “Filosofía y Salud Mental”, celebrat a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, durant els dies 23 i 24 de novembre del 2017.

L’objectiu del congrés ha estat el de millorar el coneixement de la salut mental i, contribuir al seu anàlisi clínic, social i filosòfic. En questa edició s’ha centrat en dos temes principals: la confidencialitat i el suïcidi, i el final de la vida.

En la seva intervenció, amb el títol ‘Reflexiones sobre el CRS: La complejidad del Suicidio: psicopatológica, filosófica y sociológica’, el Dr. De Ángel ha posat de manifest algunes preguntes i qüestions relacionades amb el procediment del Codi Risc Suïcidi, com són:

-¿És tot acte suïcidi una expressió patològica?

-¿Pot existir llibertat en l’acte suïcida, pot ser lúcid o filosòfic?

-¿Com respectem la voluntat del pacient respecte la seva inclusió al CRS i el respecte a la confidencialitat al ser incorporada la seva temptativa com una alarma en la HC i HCC?

La presentació ha conclòs que, fins i tot en els casos majoritaris de conducte i ideació suïcida en que hi ha present una patologia, no podem negar, en diferents graus, la capacitat del pacient de deliberar sobre el valor de la seva vida, el que ens col·loca com especialistes en diàlegs difícils i de vegades gairebé impossibles.