“L’Altre Festival”, festival internacional d’arts escèniques i salut mental, torna a la Fabra i Coats del 10 al 12 de juny

El diumenge 12 de juny, a les 10,30, a l’espai Bota 1, la Companyia Nuro Teatre del Septiclub, presenta “Sí, Doctor”. De l’espectacle ens diuen el següent:  Na Magdalena Valdivieso, poetessa reconeguda per la seva animadversió a les professions del sector sanitari i contrària a l’ús de substàncies químiques en l’ésser humà, es troba tombada en una llitera de quiròfan, a punt de ser operada d’hemorroides. El prestigiós doctor Martínez, que és un gran aficionat a la literatura, serà l’encarregat de realitzar la intervenció. La sort ja ha estat tirada!

El mateix diumenge a les 12,30, a la Plaça de la Xemeneia, Akesta Companyia, del Club Social Dreta Eixample, presenta “El teatro sensorial y la escucha hacia el mundo”. Una experiència sensorial en què els espectadors seran rebuts com a viatgers en un espai imaginari habitat pels actors i les actrius. «Quin és el teu desig?», se’ls preguntarà als viatgers abans de començar el seu camí i, al final d’aquest, en trobaran la resposta… o potser es troben amb una altra pregunta. Qui ho sap? Quan vivim una experiència poètica, el cos sencer n’està involucrat. L’estimulació dels sentits, com la magdalena de Proust, desperta la memòria involuntària, creant un pont entre allò que experimentem i els nostres records. Així es produeix una ressonància poètica i l’experiència torna a ser més.

Dues propostes a les que hi sou més que convidats!

La idea del Festival va néixer l’any 2015 a Barcelona i tres anys més tard es va replicar a Manresa. El 2018, un grup de persones a l’Argentina va decidir organitzar El Otro Festival-Rosario i, conjuntament, es va començar a treballar en The Other Festivals, ampliant el projecte a altres països.

Els objectius de l’Altre Festival són: aconseguir el benviure (benestar emocional i inclusió) de les persones amb problemes de salut mental i sense a través de les arts escèniques; donar a conèixer la realitat de la salut mental a la societat des d’un vessant positiu i inclusiu; donar la veu a les persones que no tenen accés als circuits culturals habituals i coproduir espectacles en col·laboració amb artistes professionals i no-professionals, amb vocació experimental.

Veure el programa