Usuaris de CPB Serveis Salut Mental cuinen àpats solidaris destinats a persones sense sostre

  • El Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample de CPB Serveis Salut Mental, posa en marxa l’activitat “Cuinetes Eixample” conjuntament amb la Fundació Barcelona Actua, el Centre Cívic Urgell i els supermercats Consum.
  • L’activitat contribueix a trencar l’estigma cap a les malalties mentals i afavoreix la inserció social i la participació comunitària

A “Cuinetes Eixample”, usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample de CPB Serveis Salut Mental i voluntaris de la Fundació Barcelona Actua comparteixen un espai de cuina en el qual elaboren una sèrie d’àpats solidaris destinats a persones sense sostre dels carrers de Barcelona.

Els participants es reuneixen els dilluns per fer la recollida al supermercat i els  dimarts per a cuinar. Els dijous es transporta el que s’ha cuinat cap al barri del Raval, on Barcelona Actua ofereix, setmanalment, un espai d’apropament i caliu per a persones sense sostre en el qual es serveixen els àpats. “Cuinetes Eixample” és el primer projecte que realitza a l’Eixample aquesta fundació, nascuda el 2011 per atendre necessitats socials des del voluntariat. El Centre Cívic Urgell  cedeix el seu taller de cuina i els supermercats Consum, setmanalment, hi aporten els aliments que s’hi cuinen, formant, ambdues entitats, part activa del projecte.

Es tracta d’una iniciativa que va molt més enllà del fet de cuinar, ja que els usuaris de CPB Serveis Salut Mental prenen part d’un projecte comunitari que contribueix a trencar l’estigma cap a les persones amb trastorns mentals, ja que aquests comparteixen l’activitat amb voluntaris de Barcelona Actua, aliens a aquestes patologies, i amb recursos i serveis del barri.

En un futur pròxim, els menús de “Cuinetes Eixample” també podrien arribar a la gent gran del districte que ho necessiti.

Tina Ureña, Cap d’Àrea de Rehabilitació, explica quin és l’objectiu d’aquest tipus de projectes: “Potenciar la Salut Mental Comunitària, de la qual CPB Serveis Salut Mental és una entitat pionera a Barcelona i que promou aquest model des de fa més de 35 anys. Complementa el rigor científic i l’atenció integral  de les persones que pateixen una malaltia mental  amb la vessant comunitària: la funció assistencial transcendeix els espais  per centrar l’atenció en les persones, cercant respostes en l’entorn que  facilitin  l’autonomia, la participació i la inclusió social”.

SRC ESQUERRA DE L’EIXAMPLE

El Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample (SRC EE) és un servei orientat a la rehabilitació psicosocial que ofereix una atenció integral amb l’objectiu d’assolir el nivell més òptim de qualitat de vida i d’autonomia personal i social, de les persones ateses i de les seves famílies.

El servei atén persones majors de 18 anys residents al Districte de l’Esquerra de l’Eixample i cobreix les àrees bàsiques de salut de:  2A Sant Antoni, 2B Via Roma, 2C Esquerra Eixample, 2D Universitat i 2E Casanova. Ofereix un conjunt d’accions, activitats i programes orientats a la recuperació a nivell individual, social i laboral.

SOBRE CPB 

La missió de CPB Serveis Salut Mental és la prestació de serveis especialitzats en l’atenció integral en salut mental, en el marc de la psiquiatria comunitària, vinculada al territori i amb vocació de servei públic. Des de la creació del primer hospital de dia a Barcelona al 1980 som pioners en el desenvolupament de nous serveis en l’àmbit de la salut mental comunitària 


Descarrega la Nota de Premsa