La XXIII edició del Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán es celebrarà el proper 27 d’octubre al CaixaForum

Un any mes, el Premi Agustí de Semir & Conxa Millán celebrarà una nova edició d’aquest certamen artístic adreçat a usuaris i usuàries de serveis de salut mental de Catalunya amb el tema “El Ball” com a fil conductor. El veredicte es farà públic el dia del lliurament de premis en un acte que tindrà lloc a CaixaForum el dijous dia 27 d’octubre a les 12h.

Des de 1998, la Fundació CPB Dr. Fàbregas va establir el «Premi a la creativitat artística Agustí de Semir-Conxa Millán», com a homenatge a Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona, que al 1981 va engegar Pla d’Assistència Psiquiàtrica de la Diputació de Barcelona, fixant les bases del model comunitari.

El Doctor Josep Fàbregas, fundador i president aleshores de la Fundació de Salut Mental CPB, va impulsar des de l’origen aquesta iniciativa per tal de millorar l’atenció a les persones i estimular la participació activa en el seu propi procés de recuperació.

En el marc de la lluita contra les dificultats d’inclusió, amb aquest reconeixement, CPB SSM vol passar del concepte de l’art psicopatològic al de l’art brut; terme que Jean Dubuffet va crear al 1945, tractant d’evidenciar, al socaire del surrealisme, la innovació i la creació artística innata a totes les persones, independentment de la seva formació i que tinguessin o no un trastorn mental.

Consulta el fulletó amb tota la informació