Acte de presentació de la campanya de prevenció del suïcidi del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

El passat divendres 9 de setembre, en el marc dels actes previstos per al Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va encapçalar una iniciativa destinada a donar a conèixer el telèfon sanitari professionalitzat d’atenció a la conducta suïcida, el 061 Salut Respon “Una veu contra el Suïcidi”.

Durant total la jornada, al Passeig Marítim de Badalona, es va poder visitar una instal·lació immersiva que ha convidat a la ciutadania a descobrir de primera ma, històries relacionades amb la ideació suïcida a través dels testimonis de supervivents, familiars, entitats de suport i professionals de la salut mental. Unes frases escrites a terra, guiaven els vianants cap a una estructura amb forma de cub que consta de 62 telèfons que representen els 62 intents de suïcidi que es produeixen a Catalunya cada setmana. La instal·lació anirà recorrent punts concrets de la geografia catalana.

L’acte de presentació ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el Dr. Diego Palao, coordinador del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC) i la Sra. Cecília Borràs, presidenta i fundadora de Després del Suïcidi – Associació de Supervivents, juntament amb representats del Departament de Salut, la Sra. Aina Plaza, directora de Planificació i Recerca en Salut i el Dr. Joan Vegué, director del Pla director de Salut Mental i Addiccions.

La doctora Anna Plaza, psiquiatra i psicoterapeuta, coordinadora del Programa d’Intervenció en Crisi i Prevenció de la Conducta Suïcida de CPB Serveis Salut Mental, va ser convidada a assistir a l’acte com a membre del grup de coordinació del PLAPRESC.

Parlar-ne és el primer pas per prevenir el suïcidi!

Llegeix la Nota de Premsa del Departament de Salut

.