Art i el flamenc protagonitzen l’acte de lliurament del Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán 2017 per a usuaris de serveis de salut mental

Més de 300 persones van omplir el passat 16 de juny l’auditori del CaixaForum de Barcelona per assistir a l’acte de lliurament d’una nova edició del Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán, adreçat a usuaris de serveis de salut mental. Enguany, el certamen instituït el 1998 tenia els vehicles com a tema i  comptava amb una participació rècord de gairebé 700 artistes.

El jurat, constituït per personalitats reconegudes en el món de l’art, va premiar els treballs de: Mercedes Coll (premi pictòric), Susana Malagón (premi gràfic) i Leonard Martínez (premi concepte). A més, es van lliurar un total de deu accèssits.

Present a l’auditori, el conseller de Salut, Antoni Comín, va voler destacar el valor de l’art com a mitjà d’inclusió social. En aquest sentit, l’acte també va incloure una actuació molt especial protagonitzada pels participants del primer curs de flamenc impulsat conjuntament per CPB Serveis Salut Mental i Casa Candela per a persones amb problemes de salut mental.

El Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán va ser creat per la Fundació CPB (actualment, Fundació Salut Mental CPB – Dr. Fàbregas) i, des del 2014, compta també amb Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya en qualitat d’entitats coorganitzadores.