Bi-Annual ISTFP Supervisors’ Meeting

Els dies 6 i 7 d’octubre, a la Cassa della Psicologia de Milà, Itàlia, es va celebrar la conferència bianual de Supervisors en Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (TFP).

El Dr. Joan Vegué, la Dra. Eulàlia Ripoll, i la psicòloga clínica Maria Jesus Rufat, acreditats com a Terapeutes, Professors i Supervisors especialistes en TFP de la Fundació CPB Serveis Salut Mental i de l’Institut TFP Barcelona, van poder treballar conjuntament amb més de setanta professionals acreditats d’arreu del món, les novetats respecte com ajudar a desenvolupar i potenciar les habilitats de les i els terapeutes durant el seu procés formatiu.

La TFP és una psicoteràpia de nova generació basada en la evidència i especialitzada en els Trastorns de la Personalitat. La millora gradual de la capacitació en TFP és fonamental per oferir un tractament amb intervencions adequades i eficaces per a les persones amb Trastorn de la Personalitat.

Les novetats introduïdes en relació a la formació que s’ofereix des de l’ISTFP i des de l’Institut TFP Barcelona en particular, permeten als terapeutes en formació el treball intensiu d’estratègies que donen seguretat al terapeuta en l’aquí i ara de la psicoteràpia TFP i que ajuden al pacient a millorar el seu funcionament personal i a aconseguir els seus objectius de vida.

Durant els dos dies de la conferència es van tractar àmpliament aspectes com:

  • El maneig dels objectius terapèutics
  • Com detectar i explorar l’afecte dominant
  • La millora del funcionament personal
  • L’activació i consecució dels objectius personals de vida

Les més de 70 persones acreditades com a supervisores d’arreu del món, van poder escoltar les ponències presentades amb un alt nivell de qualitat i participar dels excel·lents debats.

Donem les gràcies a Emmanuele Preti i a Irene Sarno, del grup ISTFP a Milà per l’organització i la bona acollida.