Exposició del Premi Art Brut “Agustí de Semir & Conxa Millán” al Cercle Artístic de Sant Lluc

  • Més de 100 dispositius de salut mental de Catalunya implicats.
  • 7.843 obres en 21 edicions.

Un professor plasma en esquemes i diagrames espectaculars la convicció del seu descobriment de l’àtom de carboni de l’ésser humà. Una estudiant de dret dibuixa en colors un tractat magistral sobre la ubiqüitat i la doble personalitat. Un cambrer idea un sistema cartogràfic d’ordenació i creació de l’univers.

El psiquiatre Josep Fàbregas, fundador de CPB Serveis Salut Mental, va constatar que en alguns dels seus pacients es donava una explosió d’activitat artística que, d’alguna manera, intentava ordenar, emmarcar i donar sentit a un món en crisis. Al psiquiatre van fascinar-lo no només l’interès de les obres com material clínic, sinó també la seva qualitat plàstica.

La Fundació Dr. Fàbregas CPB va impulsar fa 21 anys el premi Agustí de Semir & Conxa Millán, amb l’objectiu de promoure la participació artística entre les persones amb trastorns mentals per tal de reforçar el seu procés de recuperació i amb la finalitat de sensibilitzar i contribuir a un canvi positiu de la societat sobre la salut mental, lluitant contra l’estigma i la discriminació. Des de l’any 2014 el premi s’organitza conjuntament amb la Federació Salut Mental Catalunya i Sant Pere Claver Fundació Serveis Socials.

Actualment, participen en el certamen més de 100 dispositius de tota Catalunya, que ha rebut, fins el dia d’avui, 7.843 obres.

Per celebrar la 21 edició, aquest any es realitza l’exposició retrospectiva de les obres al Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona. La inauguració de l’exposició serà el 19 de juny a les 12.30 al Palau Mercaders (C/Mercaders, 42, Barcelona).

Comptarem amb la participació de professionals del món de la salut mental, del món de la cultura i l’art i amb usuaris implicats en el premi des dels seus inicis.

SOBRE CPB 

La missió de CPB Serveis Salut Mental és la prestació de serveis especialitzats en l’atenció integral en salut mental, en el marc de la psiquiatria comunitària, vinculada al territori i amb vocació de servei públic. Des de la creació del primer hospital de dia a Barcelona al 1980 som pioners en el desenvolupament de nous serveis en l’àmbit de la salut mental comunitària. 


Descarrega la Nota de Premsa