CPB SSM participa al XIV Congreso Nacional de la Sociedad Española de Trastornos de la Personalidad

Del 8 al 10 de juny es va celebrar el XIV Congreso Nacional de la Sociedad Española de Trastornos de la Personalidad al Palau de Congressos de Canaries, a l’Auditori Alfredo Karaus, de Las Palmas de Gran Canaria. La trobada va acollir més de 400 experts nacionals i internacionals amb l’objectiu de fer visibles els casos de trastorns límit de la personalitat i exposar com s’ha avançat en els tractaments.

Maria Jesús Rufat, Cap de Procesos i cap del Programa TLP de CPB-SSM, va participar a la taula rodona moderada per Jaime Fernández i dedicada al paper que juga la rehabilitació en els trastorns de personalitat. Rufat va presentar el Servei de rehabilitació del programa TLP de CPB SSM i Grup TLP Barcelona i va presentar els resultats després de 6 anys. Aquest programa ha suposat una experiència de TFP Aplicada a la Psicoteràpia Institucional en un model de recuperació del funcionament personal, on la psicoteràpia està al servei de la funcionalitat.

El Programa TLP de CPB SSM ofereix elements de diagnòstic, de pronòstic i de procés terapèutic desenvolupats per professionals de l’equip assistencial. El tractament dels trastorns límit de personalitat és una de les àrees d’expertesa de CPB SSM i és per això que des del 2010 formen part del Grup-TLP Barcelona, juntament amb Fundació Orienta i Vall d’Hebron Institut de Recerca, una entitat que té com a objectiu promoure la formació la investigació i el tractament integral del Trastorn Límit de la Personalitat.