La cuina comunitària i el SRC-EE presents a l’Esquerra de l’Eixample

El passat 29 de novembre el Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample va organitzar una activitat de cuina comunitària en tres recursos del districte barceloní. L’acció, emmarcada en el projecte Aprofita’m, va comptar amb la participació dels estudiants del Restaurant-Escola Mescladís i voluntaris.

Aprofita’m és una iniciativa que recull la línia de treball comunitari del SRC-EE i que té com a objectiu el reaprofitament dels excedents alimentaris. Tanmateix, el projecte pretén arribar a col·lectius en risc d’exclusió social del districte, al mateix temps que genera una acció comunitària de les persones usuàries del recurs de l’Esquerra de l’Eixample.

El projecte gira al voltant de dos eixos principals. En primer lloc, busca crear un espai de trobada entre les persones del barri interessades a aprendre i compartir experiències al voltant de l’àmbit de l’alimentació. El segon eix és l’execució d’un rol social amb molt sentit pels usuaris. Són ells qui exerceixen responsabilitats i ofereixen els seus recursos personals a la comunitat on viuen. Això contribueix positivament en el seu procés de recuperació.

Els eixos vertebradors de l’acció no obliden la finalitat principal. L’Aprofita’m lluita activament en contra del malbaratament alimentari present. Grans quantitats d’aliments són desaprofitades diàriament, sense tenir en compte el seu possible consum i ús per afavorir hàbits de consum sostenibles i la construcció de xarxes de suport entre els veïns.