CPB SSM organitza quatre activitats emmarcades en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

CPB SSM va organitzar quatre activitats entre el 29 de novembre i el 2 de desembre en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Els actes van ser organitzats pels diferents dispositius de salut mental de CPB i van concloure amb un acte central a Montjuïc.

La primera activitat es va realitzar el 29 de novembre. El SR Esquerra de l’Eixample va preparar un Taller de Cheese Cakes a través del reaprofitament dels excedents del Banc d’Aliments, de la ONG De Veí a Veí i la cooperativa Food Coop Bcn. Els assistents van participar en un espai de trobada comunitària en el qual van aprendre a elaborar cheese cakes, carrot cakes i confitures. L’acte també va estar emmarcat en la lluita contra el malbaratament alimentari i la construcció de xarxes de suport comunitari, inclòs en el projecte Aprofita’m.

Des del Club Social Septiclub EE es va organitzar el Crossfit Obert, una activitat esportiva i inclusiva realitzada el passat 1 de desembre. L’acte era obert a tothom que volgués participar-hi i va ser un espai de cura i connexió amb un mateix. D’altra banda, l’activitat va servir per celebrar la diversitat funcional d’una forma saludable.

L’1 de desembre, l’Espai de Cosidores de la Unitat Funcional d’Habitatge també va organitzar el Teixim Xarxa per la Salut Mental. Amb l’objectiu de construir xarxa per la salut mental i les diversitats funcionals, els assistents van poder aprendre a fer cadeneta (punt bàsic del ganxet) al taller de l’AAVV Parc de l’Escorxador. Al final de la jornada, es va unir la feina feta entre tots els participants per construir una gran xarxa de llana que simbolitzava la importància del suport i les relacions per a una bona salut mental.

El darrer acte va ser durant el matí del 2 de desembre. L’activitat va ser l’acte central i la cloenda de la celebració de CPB pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Montjuic va acollir un flashmob amb la cançó “Mira on som” del grup català Sense Sal. A més, els participants van poder gaudir d’un concert i d’una xocolatada.