Betevé mostra la iniciativa de CPB Serveis Salut Mental i El Museu Més Petit del Món

Els informatius de Betevé, la televisió de proximitat de la ciutat de Barcelona, han mostrat l’exposició fruit de la col·laboració, iniciada la passada primavera, entre la Unitat Funcional d’Habitatge de CPB Serveis Salut Mental i el Museu Més Petit del Món situat al barri de Gràcia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa consisteix en fusionar la vessant artística de les persones usuàries amb la part comunitària, a la vegada que busca també fomentar la visibilització de la salut mental a través de l’art, treballant l’estigma i l’autoestigma sota la temàtica “llibertat”.

L’equip de Betevé va parlar amb Yanire Sánchez, de la Unitat Funcional d’Habitatge, i una persona usuària de CPB Serveis Salut Mental, que va explicar la seva obra.

“Aquest treball, per a ells, ha tingut molts beneficis, començant per coses bàsiques com treballar la creativitat, l’autonomia o la manipulació d’objectes petits; però també de treballar l’estigma i l’autoestigma per a treure l’etiqueta de malalt i posar-los la d’artista”, explica Yanire Sánchez.

En total, les persones usuàries de CPB Serveis Salut Mental han elaborat 22 obres d’art en miniatura, que estaran exposades a les antigues escomeses d’aigua fins el proper 19 de juliol.

Podeu veure la peça completa en aquest enllaç