El Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample CPB SSM col·labora en un voluntariat amb la Fundació Hope & Help

Des de fa un any, el Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample CPB SSM col·labora activament amb la Fundació Hope & Help, que treballa pel benestar de les persones a través del vincle amb els seus animals de companyia.

En aquesta col·laboració, alguns usuaris del SRC-EE amb interessos relacionats amb els animals i l’acompanyament a persones grans, passen a formar part del voluntariat de la Fundació Hope & Help.

En concret, els voluntaris i voluntàries es desplacen al domicili de persones grans amb problemes de mobilitat i tenen cura del seu animal de companyia. Segons les necessitats, els treuen a passejar o fins i tot fan acompanyaments al veterinari.

Aquest projecte posa en valor les capacitats de les persones usuàries de la xarxa de salut mental per a poder implicar-se en un projecte de voluntariat, podent ajudar a altres persones. Al mateix temps, suposa guanys terapèutics que contribueixen en el seu procés de recuperació psicosocial.

Als serveis de rehabilitació de CPB Serveis Salut Mental es treballa des d’un model comunitari i de recuperació que posa el focus en les capacitats de les persones usuàries, així com en els seus interessos i projectes de vida.

Aquest paradigma de treball ens porta a col·laborar amb diferents entitats, projectes comunitaris i d’altres dispositius del territori.