Èxit de les VIII Jornades del Grup-TLP Barcelona amb més de 280 inscrits d’arreu del món

Els passats 6 i 7 de maig es van celebrar les VIII Jornades del Grup-TLP Barcelona amb el tema principal el Diagnòstic diferencial de la Organització Límit de la Personalitat (OLP) amb un convidat excepcional, el Professor Otto Kernberg, psiquiatre i psicoanalista, director del Personality Disorders Institute de NY i professor de Psiquiatria de la Facultat de Medicina del Well Medical College de la Cornell University. El professor Kernberg és el fundador de la Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència i president honorari de la International Society of Transference Focused Psychotherapy (TFP).

Les jornades, en les que s’han inscrit més de 280 professionals d’arreu del món, van ser inaugurades pel Dr. Joan Vegué, vicepresident del Grup-TLP Barcelona i director mèdic de CPB Serveis Salut Mental, i la Sra. Magda Casamitjana, directora del Programa d’Abordatge Integral dels casos de Salut Mental i Addiccions d’Elevada Complexitat Departament de Salut Generalitat de Catalunya.

El dijous 6 de maig, el professor Kernberg va realitzar una ponència sobre el diagnòstic diferencial OLP: Trastorns de l’Espectre Autista i Trastorns Afectius.

El divendres 7 de maig, el professor Kernberg va iniciar la seva ponència sobre el diagnòstic diferencial OLP parlant de TDAH, del Trastorn per Estrès Posttraumàtic i dels problemes en l’adolescència.

Ambdós dies va tenir lloc la supervisió de casos clínics tant en l’àmbit infanto-juvenil, a càrrec de la Dra. Tuulikki Trias, psiquiatra de la Fundació Orienta, com en l’àmbit d’adults, a càrrec de la Sra. Victoria López, psicòloga clínica i coordinadora del SR Lesseps de CPB SSM.

Les jornades van ser clausurades per la Dra. Natalia Calvo, membre de la Junta Directiva del Grup-TLP Barcelona i psicòloga del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que va agrair al professor Otto Kernberg les seves excel·lents aportacions i a totes les persones assistents l’interès i la qualitat de les intervencions realitzades.