Els Debats de l’Ateneu: Correlació entre psicoteràpia i canvis neurobiològics

Estudis recents, validats empíricament, fan cada cop més evident la correlació entre psicoteràpia i canvis neurobiològics. Aquests estudis obren la porta al diàleg entre la psicologia i la psiquiatria i el desenvolupament de les neurociències, convidant a plantejar nous interrogants dins el clàssic debat sobre la dicotomia ment-cervell:

Com afecten les diferents tècniques psicoterapèutiques als circuits neuronals? Com es relacionen els canvis neurofuncionals amb els resultats de la psicoteràpia? Quines són les modificacions observables a nivell neurològic en persones amb trastorn de salut mental? Quines implicacions tenen aquests descobriments científics per a la pràctica clínica?

El dijous, 16 de maig  ales 19h, tindrà lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona el primer debat de l’Ateneu Tosquelles, on intentarem donar resposta a aquestes i d’altres preguntes de la mà de Mara Dierssen, neurobiòloga, presidenta del Consejo Español del Cerebro i de l’ Asociación Española para el Avance de la Ciencia, que parlarà de la “Correlación entre neurobiología y psicoterapia”.

El debat comptarà també amb la participació com a discutidors de rellevants personalitats de l’àmbit de la salut mental i la neuropsiquiatria, com ara:

  • Víctor Pérez, psiquiatre, president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut i director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar
  • Mark Dangerfieldpsicòleg clínic i psicoterapeuta, director de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer-URL
  • Joan Vegué, psiquiatre i psicoterapeuta, director Mèdic de CPB Serveis Salut Mental

És necessària la inscripció

L’Ateneu Tosquelles és un espai de divulgació creat per CPB Serveis Salut Mental per promoure el coneixement, el debat i la reflexió sobre el llegat del psiquiatre català Francesc Tosquelles  (Reus, 1912 – Granges-sur-Lot, 1994) i la seva vigència en els models actuals d’atenció a la salut mental.

Mitjançant l’organització de jornades de treball, conferències i altres activitats de difusió i participació, l’Ateneu vol donar veu a diversitat de perspectives i disciplines que faciliti una mirada transversal i polièdrica envers el vincle entre la clínica, la cultura, la recerca i els sabers més actuals en l’àmbit de la salut mental.

Per a més informació:

info@ateneutosquelles.org

www.ateneutosquelles.org