CPB SSM celebra la Diada de Sant Jordi 2024

Des dels dispositius de la Fundació CPB Serveis Salut Mental i de la Fundació CPB Dr. Fàbregas hem participat activament en diferents iniciatives, tallers i voluntariats per celebrar aquest dia tan especial i promoure la participació comunitària com a eina d’integració i lluita contra l’estigma en Salut Mental.

Us deixem un resum de com hem viscut aquest 23 d’abril de 2024

La Llar Residència Begur va muntar una parada de roses i productes artesans confeccionats per les persones residents, posant en pràctica les diferents tècniques d’expressió artística que es realitzen durant l’any en els tallers de la llar. La parada ha estat situada al carrer de Sants cantonada amb el carrer Begur. Per altra banda, també van col·laborar amb el CAP Roger en la Taula d’Intercanvi de Llibres.

El Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra Eixample (SRC EE) i la Unitat Funcional d’Habitatge (UFH) han desenvolupat dues accions conjuntes amb les persones usuàries dels serveis. Per una banda, han col·laborat amb el voluntariat de l’Associació AVISMON, repartint roses naturals i llibres a domicilis de persones grans en situació de solitud no desitjada que reben, des d’aquesta associació, acompanyament en situacions de xarxa familiar i social insuficient per reduir el risc d’aïllament i exclusió. Per altra banda, varen convocar un recull de relats –Relats en Veu Pròpia– de l’experiència en primera persona en relació a la Salut Mental que posteriorment han estat il·lustrades i seran exposades a la Biblioteca Agustí Centelles.

També des de la UFH, el Grup de dones Cosidores, va elaborar unes roses de Sant Jordi de ganxet que es van vendre en la parada gestionada per la Residència Villablanca per a persones amb Discapacitat Intel·lectual de l’Hospitalet de Llobregat.

La Clínica Llúria va aportar la seva participació engalanant la seva façana amb roses de Sant Jordi. També han editat el seu número de la Revista ‘L’Oreneta’ per a la seva distribució.

La Llar Residència Llúria i el Club Social SeptiClub Esquerra Eixample han desenvolupat un taller artístic per a la ‘Campanya Sant Jordi 2024’ per organitzar i preparar els lots de llibres Agustí de Semir & Conxa Millán que han lliurat als espais comunitaris amb els que col·laborem com, la Biblioteca Sofia Barat, Biblioteca Jaume Fuster, Caixa Fòrum, Casa Elizalde, Palau Robert, entre d’altres, juntament amb la invitació a l’acte de la XXV edició del Premi a la creativitat artística, que se celebrarà el dia 11 d’octubre d’enguany. També han editat un número especial per Sant Jordi de la Revista ‘La veu de Llúria’ per a la seva distribució.

Des del SR Lesseps es va organitzar la Mostra Literària Sant Jordi, on les persones usuàries del servei van presentar escrits originals, relats curts o poesia, i es van fer dues presentacions i lectures de les obres en els grups tant de matí com de tarda. Totes les persones participants han rebut com a obsequi, uns punts de llibre artesanals, confeccionats en el Taller de Creativitat.

Per la seva banda, des de la Llar Residència Tres Pins van participar en la parada gestionada pel Club Social de la Fundació Lar a la Plaça dels Països Catalans a Llinars del Vallès. També van repartir roses i poemes confeccionats per les persones residents, i llibres Agustí de Semir & Conxa Millán a entitats col·laboradores com l’Ajuntament, el CAP, la Policia Local i el Centre Cívic, Can Lletres, el Club Social “La Torrassa”, la Biblioteca de Llinars, entre d’altres, remarcant la integració, la convivència i la cohesió social. Una altra iniciativa cultural va ser el Concurs de Poesia a la llar per a les persones residents, amb tres premis, a la poesia millor recitada, a la poesia més elaborada i a la poesia més original.

Les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària Dreta Eixample (SRC DE) van escollir aquest dia de Sant Jordi, per organitzar l’activitat Rutes de Salut i poder visitar la ciutat plena de parades de llibres i roses.

Totes les persones treballadores a CPB SSM vàrem ser obsequiades amb una rosa solidària, en cooperació amb el projecte Etetak del Camerun, i amb un llibre de Sant Jordi que vam poder triar entre més de 160 opcions de tots els gèneres literaris.

Un any més, un dia ple de llibres, roses, participació comunitària, voluntariat i molta cultura! Bona Diada a tothom!