El programa ‘Informe Semanal’ entrevista el Dr. Joan Vegué per parlar sobre la petjada psicològica de la pandèmia

El Dr. Joan Vegué, director mèdic de CPB Serveis Salut Mental, ha estat entrevistat pel programa Informe Semanal de TVE a l’episodi que es va dedicar el passat 28 de novembre a parlar sobre la petjada psicològica que està deixant la pandèmia de la Covid-19 a la societat.

El Dr. Vegué explica que els professionals dels centres CPB Serveis Salut Mental el primer que van percebre va ser un augment de les demandes de visites de pacients que ja tenien diagnosticada una patologia prèvia i que “presentaven nous episodis de descompensació”. Després afegeix que, “en les darreres setmanes estan creixent les demandes de cites amb professionals de la salut mental per part de persones sense cap patologia prèvia i que no havien tingut antecedents psiquiàtrics abans”.

Durant el reportatge titulat La cuarta ola: la salud mental, l’equip del programa acompanya la psiquiatra Ana Martín Blanco i la infermera Cristina Torres, ambdues de la UHPAD, a una visita a domicili per mostrar els beneficis que té la Unitat d’Hospitalització Parcial a Domicili i com ha augmentat la seva demanda durant l’època de la pandèmia.

El punt final del reportatge el posa el Dr. Vegué posant sobre la taula la necessitat de reforçar el sistema i “disposar de més recursos per poder donar l’atenció psicològica que s’està sol·licitant actualment i estar preparats per poder fer front a la que es preveu que hi hagi en els pròxims mesos”. A més a més, confessa que és necessari poder organitzar els serveis perquè aquests puguin ser més accessibles respecte a l’atenció assistencial.