Eva Gausachs, Coordinadora d’Infermeria a CPB Serveis Salut Mental, parla sobre la salut mental dels professionals sanitaris a La Xarxa

La salut mental dels professionals sanitaris que han treballat durant la pandèmia s’ha vist afectada després de tants mesos d’incertesa, pressió i feina constant.

Eva Gausachs, Coordinadora d’Infermeria a CPB Serveis Salut Mental i Directora d’Infermeria a la Clínica Galatea, explica en el programa “Fet a Mida” de La Xarxa l’impacte que la crisi sanitària de la COVID-19 ha tingut sobre els professionals sanitaris.

Eva Gausachs, juntament amb el Dr. Antoni Calvo, Director de la Fundació Galatea, expliquen que la depressió, l’ansietat i l’estrès posttraumàtic són els principals problemes de salut mental detectats entre el personal sanitari des de l’inici de la pandèmia. A més, durant la primera onada de la pandèmia, al voltant d’un 30% del col·lectiu de professionals sanitaris va haver d’enfrontar-se a dilemes ètics, fet que també ha contribuït a la fatiga emocional lligada als efectes de la pandèmia que pateixen els sanitaris.

“En aquests moments ens trobem amb un col·lectiu que ha fet, i segueix fent, molt. Aquest desgastament físic és el que està sortint ara a la llum; la gent ha trigat massa en demanar ajuda”, explica Gausachs. “Haurem de veure com el sistema de salut està tenint en compte les lliçons que la pandèmia està proposant a aquest propi sistema”, conclou Calvo.

Podeu veure l’entrevista a partir del minut 08:42.