Els informatius de La Xarxa expliquen els beneficis del voluntariat que duen a terme CPB-SSM i la Fundació Hope and Help

Els informatius de La Xarxa han dedicat un espai a la iniciativa creada pel Centre Psicoteràpia Barcelona – Servei Salut Mental i la Fundació Hope and Help.  Ambdues institucions han sumat forces per combatre la solitud de la tercera edat i l’abandonament animal, així com les dificultats que enfronten les persones amb trastorns o malalties mentals a l’hora de relacionar-se i establir vincles. Els informatius de La Xarxa han mostrat com es treballen aquests tres eixos a partir del voluntariat, mostrant com aquest es realitza i en què consisteix.

Joan Casas, treballador social de CPB-SSM, comenta que el cas d’un usuari de CPB-SSM que, a través d’aquest voluntariat, millora la seva qualitat de vida en tornar a socialitzar i establir una rutina. Per altra banda, Gina Cucala, educadora social de la Fundació Hope and Help, esmenta el cercle d’ajudes que es crea a través d’aquestes relacions, on l’animal és qui genera el vincle.

Pots consultar la noticia aquí en el minut 11:30.