El programa “En Línia”, de RTVE Catalunya, visita l’hort urbà on usuaris i usuàries de CPB Serveis Salut Mental hi participen

L’equip del programa “En Línia”, de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), ha visitat l’hort urbà de Sagrada Família (Barcelona) on col·labora CPB Serveis Salut Mental.

La Unitat Funcional d’Habitatge de CPB Serveis Salut Mental participa des de fa anys en la cura de dues parcel·les als horts urbans del barri de la Sagrada Família

El projecte, que porta el nom de l’HORT al PLAT, es va iniciar amb les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Septimània i actualment també hi participem des del Programa de Suport a la Vida Autònoma i les persones residents a les Llars-Residències de Salut Mental Begur i Llúria.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins les activitats comunitàries que ofereix el servei dins del seu programa funcional, ja que és un espai de continu contacte i participació amb els veïns  i les veïnes del barri. L’activitat està dissenyada per fomentar el treball en equip, adquirir coneixement d’horticultura, la recerca d’interessos personals a més de fomentar hàbits saludables incidint en el seu procés de recuperació psicosocial. El SRC Dreta de l’Eixample també té una plaça d’hort al costat del de Sagrada Família, en el que les persones usuàries fan l’activitat d’hort i el mantenen cuidat dos cops per setmana.

El programa “En Línia” ha mostrat com funcionen els horts urbans de Barcelona, que busquen donar un espai a la ciutadania major de 65 anys i a les entitats per a que facin un ús terapèutic de l’hort.

Podeu veure la peça a partir del minut 49:45 fent clic en aquest enllaç.