La Unitat Funcional d’Habitatge (UFH) realitza una xerrada sobre Salut Mental a l’Escola Pia Nostra Senyora

La Unitat Funcional d’Habitatge (UFH) de la Fundació CPB Serveis Salut Mental va realitzar una xerrada sobre salut mental a l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona. La sessió va anar dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de la ESO amb l’objectiu de sensibilitzar sobre temes relacionats amb la salut mental i facilitar eines de prevenció i gestió emocional.

És important poder compartir com ens sentim amb les amistats, la família, el professorat… “Si no posem en paraules com ens sentim, el cos ho va recollint i respon d’altres maneres poc saludables”, han explicat Daniel Álvarez i Berta Palacios, professionals de CPB SSM i responsables d’aquesta xerrada.

Durant la sessió van tractar temes relacionats amb la salut emocional, i van proporcionar i estratègies per fomentar un ambient de suport i promoure la salut mental entre el jovent.

Dinàmica de grup 

En aquesta trobada, l’alumnat van participar en diverses activitats i dinàmiques grupals per avaluar si tenen suficient informació sobre la salut mental o si pel contrari tenen una idea molt allunyada de la realitat sobre aquest concepte. També van poder posar en comú aspectes relacionats amb la salut emocional i com aquesta afecta de forma diferent a cada persona.

La xerrada, després d’un espai obert de preguntes i consultes, va finalitzar amb l’entrega de diferents materials amb informació de recursos públics accessibles tant per a l’alumnat com per a l’equip docent, i amb una proposta per donar continuïtat a la dinàmica en els espais de tutoria de l’escola.