Activitats al voltant de la Diada de Sant Jordi 2022 

Com cada any, des de diferents serveis de  CPB Serveis Salut Mental, s’ha participat en iniciatives vinculades a la Diada de Sant Jordi.

Ja tradicional és la col·laboració amb Radars, un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

En espais de tallers del SR LLúria, SR Septimània i SR EE, en sinèrgia amb entitats del barri, com l’Escola Xirinacs, l’Institut Ernest Lluch, l’Escola Entença o la Biblioteca Joan Miró, es van preparar bosses de llibres i es va fer l’entrega als domicilis de persones usuàries de Radars de l’Esquerra de l’Eixample. També, des de la Llar Residència Begur es va col·laborar amb Radars en la mostra literària proposada per l’associació Xera, donant suport en la realització de punts de llibres i xapes.

Des d’aquesta mateixa llar, juntament amb el Cap Roger, es va participar en una taula d’intercanvi de llibres.  A tots els vianants  que participaven en l’intercanvi  se’ls regalava un punt de llibre realitzat en un dels tallers.

Des de la Llar Begur destaquen la importància d’aquests dies festius per promoure la participació comunitària com a eina d’integració dels residents. Activitats com les que hem descrit afavoreixen la convivència, la cohesió social a l’espai públic del barri i donen visibilitat al col·lectiu, ajudant així a lluitar contra l’estigma.