Professionals de CPB SSM imparteixen sessions sobre Salut Mental a l’Escola de Salut per a persones grans de l’Esquerra de l’Eixample

El 30 de març i el 6 d’abril, diferents professionals de CPB Serveis Salut Mental van realitzar dues sessions sobre Salut Mental a l’Escola de Salut per a persones Grans de l’Esquerra de l’Eixample.

Les Escoles de Salut per a persones grans són espais de participació ciutadana i acció comunitària, que es duen a terme a molts barris de la ciutat de Barcelona per acompanyar a les persones grans.

L’objectiu és afavorir un envelliment actiu i saludable, així com fomentar la cura de la salut i facilitar coneixements bàsics sobre diferents àrees: alimentació, activitat física, benestar emocional i estimulació cognitiva.

La gestió de les Escoles de Salut forma part de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Salut Pública i el Consorci Sanitari de Barcelona.

Per part de CPB Serveis de Salut Mental, Daniel Álvarez i Berta Palacios, de la Unitat Funcional d’Habitatge, van conduir la primera sessió. A la primera part van parlar sobre el significat de la salut mental i es va facilitar la identificació de diferents problemàtiques relacionades. En la segona part es van treballar eines d’afrontament del malestar i, per últim, es van donar a conèixer recursos del territori de la Xarxa de Salut.

Eugeni Nieto i Joan Casas, del Servei de Rehabilitació Comunitària Esquerra de l’Eixample, van dur a terme la segona sessió, que es va centrar en analitzar la problemàtica de la solitud, donant estratègies i recursos comunitaris en resposta a aquesta situació que afecta les persones grans, però que també s’estén al llarg de tot el cicle vital. També hi van participar dues persones usuàries del Servei de Rehabilitació que van compartir la seva experiència.