El Departament de Salut renova el Consell Assessor de Salut Mental i Addicions

El passat dia 3 de maig el Departament de Salut va presentar la renovació del Consell Assessor de Salut Mental i Addicions, comptant novament amb la participació de Tina Ureña, Cap d’Àrea Rehabilitació CPB Serveis Salut Mental, com a membre en representació del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (recentment guardonada pel TSCAT amb la Medalla d’Or en la categoria “Significació en Treball Social en temps actual”).

Aquest òrgan de treball el composen professionals sanitaris experts en salut mental i addicions dels diferents àmbits asssistencials de les societats científiques, associacions de professionals i entitats associatives més rellevants dels proveïdors dels sistema, així com representants en primera persona i famílies.

El Consell Assessor de Salut Mental i Addicions renovat està presidit pel Dr. Víctor Pérez, psiquiatre, director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addicions de l’Hospital del Mar, i coordinat pel Dr. Joan Vegué, director del Pla director de Salut Mental i Addicions de Catalunya.

Des del Pla director de Salut Mental i Addicions s’assumeix el compromís de transformar el model comunitari d’atenció amb la finalitat d’assolir un canvi en l’atenció que resulti més accessible, més equitativa, més proactiva, més propera, més resolutiva i més longitudinal, apoderant i potenciant l’autonomia, la recuperació i la inserció de les persones ateses.

En aquesta nova etapa del Pla director, assumeix el repte de transformar l’atenció a la salut mental i les addicions; és un projecte de col·laboració compartida que compta amb la participació activa de professionals experts referents en cada una de les línies de desenvolupament.