SRC Dreta de l’Eixample, protagonistes al “Avui Sortim” de Ràdio 4 pel taller artístic on s’elabora la sardina pel Rei Carnestoltes 

Un any més, en època de Carnestoltes, els usuaris i usuàries del SRC Dreta de l’Eixample han participat al taller artístic per l’elaboració de la sardina. A més, enguany han estat protagonistes al programa “Avui Sortim” de Ràdio 4, que van entrevistar a Susanna Llobet, terapeuta ocupacional del servei, i Jordi Gras, de la Federació d’Entitats del barri del Clot-Camp de l’Arpa.

Aquest projecte comunitari de l’elaboració de la sardina, es desenvolupa des de l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre el Servei de Rehabilitació de la Dreta de l’Eixample i el Centre Cultural de la Farinera. Jorge Mediavilla, cuidador i vetllador del Servei de Rehabilitació, va idear conjuntament amb els usuaris el disseny de la sardina i guiar al grup durant l’activitat. El projecte consisteix en revestir una estructura metàl·lica de grans dimensions amb forma de sardina que, tal i com mana la tradició del Rei Carnestoltes, és conduïda pels carrers del barri fins el seu destí final: la crema prèvia a la celebració d’una gran sardinada popular. L’activitat es desenvolupa durant dos mesos en el marc del taller artístic del servei, una tarda a la setmana, tot i que en les últimes setmanes s’amplia l’horari.

Aquest projecte treballa aspectes com la comunicació i relació interpersonal, l’aprenentatge de tècniques creatives específiques i la col·laboració i ajuda mútua per dur-lo a terme. El taller ajuda als participants a prendre consciència de les seves capacitats personals com la creativitat, la paciència, la concentració, la col·laboració i la responsabilitat amb el compromís adquirit, com qualsevol projecte a la vida real. Un dels reptes de la recuperació psicosocial assolits en aquesta tasca consisteix en explorar les capacitats pròpies i el desenvolupament d’un rol actiu en la societat.