CaixaForum acull demà el lliurament del XXIV Premi Agustí de Semir & Conxa Millán 2023

La vint-i-quatrena edició del Premi Agustí de Semir & Conxa Millán 2023 tindrà lloc a CaixaForum el 24 d’octubre sota la temàtica «Somnis”. La Fundació SM CPB Dr. Fàbregas adreça aquests premis a les persones usuàries de serveis de salut mental, com a homenatge al Sr. Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió Informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona.

Com cada any, l’organització entrega tres premis dotats de 1.000 € que valoraran l’originalitat, la qualitat tècnica i pictòrica de les obres. A més, el jurat de l’esdeveniment també concedirà 10 accèssits. Enguany s’han registrat 561 participants de 93 centres. 

El jurat estarà presidit pel promotor cultural Josep Parera, amb la col·laboració els professionals de l’àmbit de la salut mental i de les arts com Amèrica Sánchez, dibuixant i dissenyador gràfic; Cristina Sampere, directora SETBA; Eva Calatayud, responsable del Fons d’Art Singular-Fundació Josep Santacreu;  Judith Busom, artista i tècnica del Club Social Septimània; Pilar Solanes, experta en Salut Pública i Salut Mental; Carles Guerra, crític d’art docent i investigador; Xano Armenter, resident de Cercle Artístic Sant Lluc i Carles Albert, president Federació Veus.  

L’ús de l’art com a mitjà d’expressió és molt important per la Fundación CPB Serveis Salut Mental, ja que aporta nombrosos beneficis sobre la salut, l’estimulació cognitiva i el desenvolupament personal. Així doncs, s’organitzen aquests premis per reforçar el procés psicoterapèutic de recuperació i, alhora, lluitar contra l’estigma i la discriminació.