El “somni” serà la temàtica del XXIV Premi Agustí de Semir & Conxa Millan 2023  

La vint-i-quatrena edició del Premi Agustí de Semir & Conxa Millán 2023 tindrà lloc a CaixaForum durant el mes d’octubre sota la temàtica «Somnis”. La Fundació SM CPB Dr. Fàbregas adreça aquests premis a les persones usuàries de serveis de salut mental, com a homenatge al Sr. Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió Informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona.

Com cada any, l’organització entrega tres premis dotats de 1.000 € que valoraran l’originalitat, la qualitat tècnica i pictòrica de les obres. A més, el jurat de l’esdeveniment també concedirà 10 accèssits. Així doncs, els treballs per participar en el concurs es podran lliurar des del 12 de juny al 15 de juliol de 2023, de dilluns a divendres de 9 a 14h, a la seu de la Llar Roger de Llúria. Els 3 projectes premiats i els 10 accèssits seran propietat de la Fundació SM CPB Dr. Fàbregas, i els treballs no premiats podran recollir-se al mateix lloc d’entrega entre el 13 i 24 de novembre del 2023, des de les 11 fins a les 14h del migdia. Amb tot això, s’editarà un llibre amb totes les aportacions, del qual es donarà un exemplar a cada participant.  

Consulta tota la informació

El veredicte final es farà públic el dia del lliurament dels premis, i d’aquest en serà responsable el jurat del concurs. Un jurat presidit pel promotor cultural Josep Parera, amb la col·laboració els professionals de l’àmbit de la salut mental i de les arts com Amèrica Sánchez, dibuixant i dissenyador gràfic; Cristina Sampere, directora SETBA; Eva Calatayud, responsable del Fons d’Art Singular-Fundació Josep Santacreu;  Judith Busom, artista i tècnica del Club Social Septimània; Pilar Solanes, experta en Salut Pública i Salut Mental; Carles Guerra, crític d’art docent i investigador; Xano Armenter, resident de Cercle Artístic Sant Lluc i Carles Albert, president Federació Veus.  

Per tal de participar s’ha d’enviar un dibuix en format horitzontal amb els marges establerts, realitzat amb una tècnica de lliure elecció a un sol color o de colors. Cal presentar les obres amb la fitxa de l’autor/a emplenada. Es valorarà la simplicitat, l’economia de mitjans, l’humor, la llibertat expressiva i la despreocupació acadèmica. En aquest sentit, l’ús de l’art com a mitjà d’expressió és molt important per CPB SSM, ja que aporta nombrosos beneficis sobre la salut, l’estimulació cognitiva i el desenvolupament personal. Així doncs, s’organitzen aquests premis per reforçar el procés psicoterapèutic de recuperació i, alhora, lluitar contra l’estigma i la discriminació.