SRC Dreta de l’Eixample reprèn l’elaboració de La Sardina

Les persones usuàries del taller artístic del SRC Dreta de l’Eixample han reprès la elaboració de La Sardina com a Rei Carnestoltes XXXVè del barri del Clot i Camp de l’Arpa, al Centre Cívic de la Farinera, després de dos anys en què l’activitat no s’havia pogut dur a terme per la crisi de la Covid. El seguici funerari es va realitzar a les 19h del dimecres de cendra 2 de Març, amb l’animació del grup “los Krokodillos” i amb la participació dels veïns i veïnes del barri. Es van recórrer els carrers de Rogent, Avinguda Meridiana i Carrer Corunya, i havia d’acabar amb la tradicional incineració de la sardina abans de la sardinada popular.

El projecte d’elaboració ha durat dos mesos i s’han treballat aspectes com la comunicació i relació interpersonal, l’aprenentatge de tècniques creatives específiques i la col·laboració i ajuda mútua per dur-lo a terme. Les persones usuàries també expressen que els ha aportat reconeixement social i orgull per assolir un objectiu. També manifesten que han gaudit d’un ambient de respecte i han pogut prendre consciència de competències personals com la creativitat, la responsabilitat amb el compromís adquirit, i la capacitat per entendre al company i prendre decisions acordades, disminuint així l’autoestigma.

Un dels reptes de la recuperació psicosocial assolits en aquesta tasca consisteix en explorar les capacitats pròpies i el desenvolupament d’un rol actiu en la societat. Des del SRC també volen recalcar les facilitats atorgades des del Centre Cívic per a la col·laboració d’aquest projecte comunitari.

El resultat va ser tan espectacular que els veïns i veïnes del barri i les /els professionals del Centre cívic van decidir indultar la sardina, de manera que no va patir la crema a la que estava habitualment acostumada. Actualment l’obra  està exposada en el Centre Cívic de la Farinera.