El Club Social Dreta de l’Eixample impulsa el club de lectura “Pati Literari” amb l’Ateneu del Poblet

El Club Social Dreta de l’Eixample de la Fundació CPB Dr. Fàbregas ha donat un impuls significatiu en la seva oferta de serveis amb la introducció de noves activitats que es regeixen per les necessitats i interessos dels seus usuaris.

El «Pati Literari» és una iniciativa que busca explorar i compartir textos de diversos gèneres literaris a través d’exercicis d’expressió oral i escrita, i que té com a objectiu fomentar la comprensió lectora, la lectura en veu alta, l’anàlisi de les idees principals i estimular la reflexió personal i la seva expressió a través de la parla o l’art.

L’activitat es realitza cada dimarts a la tarda de 17:00h a 18:00h a les instal·lacions del club, excepte el tercer dimarts de cada mes, que es trasllada l’activitat a la comunitat i es realitza a l’Ateneu del Poblet de Barcelona. La participació en aquesta sessió mensual, és oberta a totes les persones interessades del barri, majors de 18 anys amb coneixements bàsics previs de lectura i comprensió lectora, que estan convidades a unir-s’hi i participar, creant així una experiència enriquidora en grup.

El passat dimarts 19 de desembre, a l’Ateneu del Poblet, vam comptar amb la presència de l’escriptora Anna R. Ximenos, psicòloga al PSI Eixample. Durant aquesta trobada, va compartir les seves experiències i va aprofundir en el procés de creació d’un llibre.

Dinàmica del club de lectura

Durant les sessions, les persones usuàries del club seleccionen un text de qualsevol gènere literari i el llegeixen. Després de la lectura, es fa una reflexió personal i conjunta, i un tancament mitjançant l’expressió oral i/o artística, acompanyades pel personal dinamitzador de l’activitat.

Aquestes sessions setmanals ofereix una activitat didàctica en la que treballar habilitats cognitives com la lectura i la seva comprensió, i enriquir les competències i/o capacitats lectores dels participants. Igualment es fomenta la llibertat d’expressió, es promou el treball en equip, es potencia l’atenció i l’escolta activa, i es vincula la lectura amb les capacitats expressives i vivències de les persones participants.