CPB SSM participa en el monogràfic sobre models d’habitatge en Salut Mental d’AMMFEINA

El 4 de desembre diferents professionals de les entitats sòcies d’AMMFEINA van participar en un monogràfic online centrat en models d’habitatge en Salut Mental. AMMFEINA és una agrupació d’entitats de Catalunya d’iniciativa social i sense afany de lucre que promou la inclusió i la no exclusió social i laboral de persones amb trastorn de salut mental i millorar la seva qualitat de vida.

Tina Ureña, directora de Participació Comunitària i cap d’Àrea de Rehabilitació de la Fundació CPB Serveis Salut Mental, va introduir i moderar aquesta trobada. A l’acte també hi van assistir representants de les coordinacions de l’àmbit d’habitatge de la Fundació CPB Dr. Fàbregas com Bibiana Ruiz, Cap d’Àrea Habitatge i coordinadora de la Llar Residència Llúria; Jordi Ginabreda, coordinar de la Llar Residència Begur; Elma Álvarez, coordinadora de la Unitat Funcional d’Habitatge i David Lascorz, coordinador del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar.

Aquesta sessió va comptar amb José Manuel Cañamares, director d’àrea de Salut Mental d’INTRESS que va explicar el model d’habitatge de la Comunitat Autònoma de Madrid; amb Pere Quetglàs, gerent de la Fundació Es Garrover en representació de 3salutmental, que va exposar el model d’habitatge de les Illes Balears; i amb Cristina Cernadas, coordinadora de l’àrea d’habitatge d’Osonament, que va explicar l’experiència pilot d’habitatge de l’entitat duta a terme a la comarca d’Osona.

Durant la sessió, AMMFEINA va anunciar que ja estan treballant en un Observatori que compartiran amb l’Administració competent, que té per objectiu recollir dades objectives sobre models d’habitatge que ajudin dibuixar com hauria de ser el model d’habitatge a Catalunya.