La Fundació de Salut Mental CPB Dr. Fàbregas celebra enguany la XXII edició del Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán

La XXII edició del Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán es celebrarà el 15 de desembre de 2021, sota la temàtica “Viatge”.

El concurs s’adreça a les persones usuàries de serveis de salut mental amb l’objectiu de promoure la seva participació, així com reforçar el procés psicoterapèutic de recuperació i lluitar contra l’estigma i la discriminació.

CPB Serveis Salut Mental comprèn l’art com un mitjà d’expressió per a persones amb problemàtica mental donats els nombrosos beneficis que les activitats creatives aporten a la salut, a l’estimulació cognitiva i al desenvolupament personal.

L’anterior edició del Premi Art Brut va reunir més de 630 participants. Aquest any, malgrat haver-se aplaçat per motius sanitaris a causa de la pandèmia, s’espera un nivell de participació elevat.

El material per a realitzar les peces artístiques podrà demanar-se fins el 15 de juliol al correu llarlluria@cpbssm.org, i les obres s’hauran d’entregar entre el 6 i el 22 d’octubre a la seu de la Llar Roger de Llúria, de dilluns a divendres entre les 9 del matí fins les 14 hores de la tarda.

El jurat està format per America Sanchez, dibuixant i dissenyador gràfic; Cristina Sampere, directora de SETBA; Eva Calatayud, responsable Fonts d’Art Singular-Fundació Josep Santacreu; Francesc Artigau, pintor; Josep Parera, president del Cercle Artístic Sant Lluc; Pilar Vélez, directora del Museu Disseny Barcelona; Judit Bussom, artista i tècnica del Club Social Esquerra Eixample – Septiclub i Pilar Solanes, directora de Serveis d’Envelliment i Cures, de l’Ajuntament de Barcelona. Ferran Amat, ex-VINÇON presidirà de nou el jurat i, juntament amb America Sanchez, exerciran com a directors de la comissió artística.

El concurs porta el nom del Sr. Agustí de Semir per homenatjar la seva tasca com a diputat president de la Comissió Informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona, sota la qual endegà el “Pla d’Assistència Psiquiàtrica”, que fixà les bases del model comunitari.

Podeu consultar les anteriors edicions del Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán a través d’aquest enllaç.

Les bases per al concurs d’aquest any les trobareu també en aquest enllaç.