La Vanguardia publica l’entrevista de l’Agència EFE a Eva Serrats, del CSMA Dreta de l’Eixample de CPB Serveis Salut Mental, en el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El mitjà La Vanguardia recull l’entrevista completa que l’Agència EFE va realitzar a la Sra. Eva Serrats, psicòloga i referent en violència masclista del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) Dreta de l’Eixample, Encants i Camps de l’Arpa, de CPB Serveis Salut Mental. 

L’Agència EFE va entrevistar la Sra. Serrats amb motiu del 25 de novembre, Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Durant l’entrevista, Serrats ha reflexionat sobre l’impacte que patir violència masclista o agressions sexuals té sobre la salut mental de les víctimes, així com l’abordament que es fa del procés de recuperació psicoterapèutic.

La Vanguardia ha publicat en la seva edició digital l’entrevista completa a la Sra. Serrats, qui relata que “el tractament psicològic per a les dones agredides té un abordatge complex perquè durant tot el procés d’acompanyament les víctimes s’apropen i constaten de forma progressiva quina és la seva realitat”. Serrats també afegeix que “s’ha d’acompanyar les víctimes en tot moment i respectar el temps que triguin en assimilar cada fase”.

L’experta de CPB Serveis Salut Mental també reflexiona sobre les repercussions que el confinament general des de març de l’any 2020 fins al juny del mateix any a causa de la pandèmia de la COVID-19, ha tingut sobre les dones víctimes de violència de gènere. Una d’elles és el grau d’exposició als seus agressors als quals es van veure sotmeses les dones, o un major aïllament social per la privació del moviment.

La xifra de dones assassinades a mans de les seves parelles o ex parelles en els últims 18 anys ha escalat fins a les 1.118 víctimes. En el que portem d’aquest any 2021, han estat 37 les dones assassinades per violència de gènere.

Podeu consultar l’entrevista completa a través d’aquest enllaç.