El CSMA Dreta Eixample, primer centre de salut mental d’Espanya reconegut pel Programa HepCelentes atorgat per SEDISA (Sociedad Española de Directivos de la Salud)

El Centre de Salut Mental d’adults Dreta de l’Eixample, Encants i Camp de l’Arpa rep el reconeixement del Programa HepCelentes per la seva destacada dedicació en la lluita contra l’Hepatitis C. A través del seu programa de Micro-Eliminació de l’Hepatitis C en persones amb trastorn mental greu, el CSMA ha implementat mesures per a la detecció precoç de possibles casos d’Hepatitis C i la coordinació dels tractaments necessaris.

La cerimònia de lliurament s’ha celebrat el passat dijous 11 de maig a la Càtedra d’Hepatologia de la Universitat de Sevilla. Aquesta acreditació fa del CSMA de CPB Serveis Salut Mental el primer Centre de Salut Mental d’Espanya en rebre aquest reconeixement per part del Programa HepCelentes.

La malaltia de l’Hepatitis C és una de les afeccions més comunes a Europa i una de les principals causes de trasplantament de fetge a Catalunya. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), actualment hi ha entre 130 i 150 milions de persones infectades amb el virus de l’hepatitis C en tot el món. El CSMA ha establert un pla de prevenció per a la micro-eliminació d’aquesta malaltia en poblacions vulnerables, incloent les persones amb trastorns mentals greus.

A més, el CSMA també ofereix acompanyament terapèutic liderat pel seu equip d’infermeria per garantir el seguiment del tractament farmacològic de les persones amb trastorn mental greu infectades per VHC. Aquesta iniciativa té com a objectius millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i reduir la possibilitat de reinfeccions i noves infeccions.

La implicació del CSMA en la lluita contra l’Hepatitis C en persones amb trastorn mental greu és un exemple a seguir per altres centres de salut mental i institucions sanitàries. A través de la seva col·laboració amb el Servei d’Hepatologia de l’Hospital de Sant Pau i la implementació de mesures de detecció precoç i seguiment del tractament, el CSMA col·labora en proporcionar un augment en la qualitat de vida de moltes persones afectades per aquesta malaltia.