Fundació CPB – Dr. Fàbregas participa a «Natura és Cultura»

Persones usuàries del Club Social Dreta Eixample i Septiclub de la Fundació CPB – Dr. Fàbregas van participar en l’onzena edició del projecte “Natura és Cultura”, celebrada del 5 al 23 de setembre. El projecte, organitzat per la Fundació Setba, es va desenvolupar a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, a la comarca del Bages.

Arran de les beques atorgades per Setba, diferents persones dels clubs socials de la Fundació CPB – Dr. Fàbregas van poder fer una estada allà, amb l’objectiu de realitzar un respir artístic. Les seves obres, dutes a terme durant el transcurs del projecte, van estar exposades a partir del 14 d’octubre al jardí del Museu Arqueològic de Girona, emmarcades en el Festival Internacional de Land Art, Art&Gavarres.

L’activitat principal de la present edició va estar centrada en la participació artística en el medi natural del bosc del camí de la transhumància, a Avinyó. Dita proposta artística ve de la corrent Land Art, on paisatge i peça artística esdevenen un. Aquesta pràctica consisteix en la utilització de la natura com a material per a la creació de l’art.

Aquest any, els participants van comptar amb la direcció artística de l’artista i coordinador de Cal Gras, Quim Moya, i l’acompanyament de l’enginyer agrònom Ignasi Vilarasau. Així mateix, la ballarina Maria Ribera, qui va tutoritzar una sessió d’expressió corporal.

“Natura és Cultura” és un projecte nascut l’any 2012 de la mà de la Fundació Setba, amb la intenció de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones que conviuen amb trastorns mentals. Així mateix, la iniciativa fomenta la desestigmatització i la visibilització de la realitat que viuen les persones amb problemes de salut mental, a més de promoure el treball en equip i l’empoderament personal.

Per conèixer més sobre el projecte, cliqueu a l’enllaç.