Els Serveis de Rehabilitació de CPB-SSM actius en la seva tasca comunitària a l’Eixample

El Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Esquerra de l’Eixample i la Unitat Funcional d’Habitatge han participat en els darrers mesos en diversos projectes i activitats del seu districte barceloní. La col·laboració amb l’Escoleta de Sant Antoni, la xerrada informativa a l’Institut Viladomat i la participació en la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample han estat els principals actes dels serveis a peu de carrer des de finals d’estiu.

Coincidint amb el Casal d’Estiu de L’Escoleta de Sant Antoni, persones usuàries del SRC-EE van participar en la dinamització de sessions amb els infants la darrera setmana d’agost. En aquestes sessions, es va acompanyar als nens en treballs com la millora de la intel·ligència emocional; l’acceptació de les diferents cultures i visions que formen la societat; i la introducció a dinàmiques basades en la perspectiva de gènere.

L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte de la Federació d’Entitats de Sant Antoni – Calabria 66 dedicat a l’acolliment, el reforç escolar i el lleure educatiu de nens d’entre 3 i 14 anys en situació d’especial necessitat o vulnerabilitat. A més, la iniciativa acompanya el treball personal dels infants en els vincles personals i la convivència grupal.

Altrament, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el SRC de l’Esquerra de l’Eixample va realitzar una xerrada de divulgació i treball contra l’estigma en salut mental a l’Institut Viladomat, al barri de Sant Antoni. La presentació va comptar amb la presència d’una psicòloga, d’un educador i d’un usuari de CPB Serveis de Salut Mental.

El col·loqui va tractar temes com què és el Servei de Rehabilitació Comunitària, la funció dels professionals o les experiències de les persones usuàries envers la salut mental. A més, es va proposar una dinàmica de sensibilització contra l’estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals. Tanmateix, els alumnes van ser obsequiats amb un punt de llibre amb números de telèfons per la si els joves necessitaven ajuda i assessorament.

Més enllà de la xerrada a classe, es va muntar un estand al pati de l’institut amb un cartell que preguntava “Com vas de salut mental?”, donant a conèixer què és el Dia Mundial de la Salut Mental.

En últim lloc, es va participar en la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample. Conjuntament amb el Grup de Cosidores i de Cuina van oferir al barri una “Xocolatada amb costura” a l’Espai Nur, al carrer Consell de Cent amb Calàbria.

La tarda del 6 d’octubre, el dispositiu va crear un espai obert on la gent podia aprendre a brodar, fer ganxet o punt de creu. Tots els participants hi tenien cabuda amb els seus projectes i se’ls proporcionava la llana necessària per realitzar el taller. A més, l’organització va obsequiar els assistents amb xocolata calenta.