Participació de l’equip d’infermeria del CSMA Dreta Eixample, Encants i Camp de l’Arpa en el XLI Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental

Les infermeres Helena Serrano, Imma Gual, Aleix Val i Rosa Sánchez del CSMA Dreta Eixample, Encants i Camp de l’Arpa de la Fundació CPB Serveis Salut Mental van presentar un pòster al XLI Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental organitzat per la Asociación Nacional de Enfermería en Salud Mental (AEESME).

El congrés, celebrat a Mèrida els dies 20, 21 i 22 de març d’enguany, va convocar a professionals de l’àmbit de la salut mental, infermeres i auxiliars, amb el lema “La enfermera de Salud Mental con la comunidad: abriendo cauces profesionales”.

El títol del treball presentat ha estat «Millora en el Seguiment Analític d’Usuaris en Tractament amb Clozapina, Liti i Àcid Valproic a través de la Programació Informàtica des del Centre de Salut Mental«.

El pòster s’enfoca en la implementació d’un sistema de programació informàtica per a agendar extraccions d’anàlisis de sang directament des del programa de l’ambulatori de referència. Aquest sistema ha demostrat ser altament efectiu per a garantir la seguretat i eficàcia en el tractament de pacients que reben medicació com la Clozapina, el Liti i l’Àcid Valproic.

Els resultats presentats van revelar una millora significativa en el nombre d’analítiques realitzades per les persones usuàries durant l’any 2023 en comparació amb l’any anterior, atribuït directament a la implementació del sistema de programació informàtica. A més, es va destacar la importància de l’atenció personalitzada per part de les infermeres especialistes en salut mental, la qual cosa va contribuir a una major motivació de les persones ateses per a complir amb el seguiment analític.