CPB SSM i CPB Fundació Dr. Fàbregas celebren la 15a edició de les seves Jornades Esportives

CPB Serveis Salut Mental i CPB Fundació Dr. Fàbregas, va celebrar el passat dilluns 17 d’octubre la 15a edició de les seves Jornades Esportives. La trobada, celebrada al Complex Esportiu Municipal de la Mar Bella a Barcelona, va comptar amb una gran participació d’usuaris dels diferents dispositius assistents.   

Un total de 187 persones que conviuen amb una malaltia mental es van reunir per participar en l’esdeveniment esportiu que commemorava el Dia Mundial de la Salut Mental, celebrat el passat 10 d’octubre. 

La quinzena edició va portar una novetat amb ella. L’organització va apostar per unes jornades no competitives, sense classificacions ni premiats. Tothom va obtenir com a obsequi unes ulleres de sol molt actuals i, el reconeixement públic de tots els participants i equips de professionals de les jornades. 

Tanmateix, els usuaris i usuàries van poder gaudir d’activitats esportives com la petanca,  classes de zumba o, fins i tot, un futbolí humà. A més, els participants van estar acompanyats pels seus monitors i altres professionals dels diferents recursos. 

Les Jornades Esportives van comptar amb la presència de Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de Salut Mental, que en tot moment va convidar als assistents a compartir les seves necessitats i inquietuds envers la salut mental. Durant l’acte, Maria Rosa Verdaguer, Directora General de CPB SSM, va agrair la participació a tots els assistents i els va animar  a seguir realitzant activitats esportives i lúdiques, com a eines i hàbits saludables, tant pel cos com per la ment, i a repetir l’experiència l’any vinent. Per la seva banda, Tina Ureña, Cap d’Àrea Rehabilitació – PSI CPB SSM, a remarcar que “la salut mental es mereix molta atenció, necessitem fer bons tractaments, necessitem ser ben tractats en els serveis, i també necessitem ensenyar, entrenar i preparar per aprendre a cuidar-nos també, i una manera de fer-ho és fent esport”.  Joan Pi, Coordinador Serveis CPB SSM, també va assistir a l’acte. 

Cal destacar la participació d’onze dispositius de l’organització CPB: Club Social Dreta Eixample, Unitat Funcional d’Habitatge (UFH), Septiclub, SRC Esquerra Eixample, SRC Dreta Eixample, Clínica Llúria, Llar Residència Llúria, Llar Residència Tres Pins, Llar Residència Begur, Hospital de Dia CPB i l’Hospital de Dia Còrsega.