Les persones residents de la Llar Residència Begur participen en una activitat de Tai Chi

El 27 de juny, les persones residents de la Llar Residència Begur van participar en una activitat dirigida de Tai Chi al Parc de l’Espanya Industrial, una trobada de gimnàstica suau per aprendre a mantenir cos i ment actius.

Combinar moviments suaus i fluids amb tècniques de respiració i concentració mental; el Tai Chi és un art marcial originari de la Xina que ofereix beneficis per a la salut mental, ja que gràcies als moviments i a la respiració aconsegueix reduir l’estrès, millorar l’estat d’ànim, augmentar la concentració i la claredat mental, reduir l’insomni i enfortir la resiliència mental per tal de fer front als reptes i adversitats de la vida d’una forma més efectiva.

Aquesta activitat està emmarcada dins el projecte RADARS de l’Ajuntament de Barcelona amb qui col·laborem des de fa anys. S’ha organitzat conjuntament amb altres entitats del barri com la Biblioteca Vapor Vell, L’associació XERA, AVISMÓN, Fundació Catalunya La Pedrera, el Casal cívic i comunitari Barcelona-Sants, la Casa del Mig, etc.

Més d’una cinquena part de la població de Barcelona té més de 65 anys, i moltes d’aquestes persones viuen en soledat. Aquesta situació suposa un impacte en la salut i la qualitat de vida de les persones, segons dades aportades pel projecte RADARS, un conjunt d’accions comunitàries impulsades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. Des de CPB SSM col·laborem amb aquest projecte en diverses activitats comunitàries que s’organitzen als nostres centres.