III Premi Dr. Pep Fàbregas de Recerca i Innovació Assistencial en Salut Mental Comunitària

Fins divendres 10 de novembre a les 14h., està obert el termini per a la presentació de projectes de la convocatòria del III Premi Dr. Pep Fàbregas de Recerca i Innovació Assistencial en Salut Mental Comunitària organitzat per BCN Salut Mental.

El Dr. Josep Fàbregas (1945-2014) va ser un dels precursors del model comunitari d’atenció a la salut mental, posant èmfasi en la relació amb pacients com a eina terapèutica de primer ordre i en una atenció centrada en la persona, potenciant la seva recuperació, inserció social i el ple exercici de la ciutadania. La seva expertesa clínica i el seu tarannà innovador van possibilitar el desplegament de nous dispositius assistencials d’àmbit comunitari, com ara els hospitals de dia. Fou el creador del primer Hospital de Dia a Barcelona l’any 1980, i determinant en el desenvolupament de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Catalunya, tal com la coneixem avui dia.

Per tal de retre homenatge a qui fou el primer president de BCN Salut Mental, es convoca aquest certamen amb l’objectiu de premiar el millor projecte de pràctica assistencial innovadora en salut mental comunitària. Aquest premi està obert a professionals de la salut mental a Catalunya, i les bases de participació de la 3a. Edició, amb una dotació de 14.000€, es poden consultar al web de BCN Salut Mental.

Per a la valoració dels treballs el jurat tindrà en compte l’interès i el caràcter innovador de la pràctica assistencial proposada, la claredat expositiva de la memòria presentada, la seva viabilitat i aplicabilitat en dispositius de Salut Mental Comunitària.

El lliurament del premi, a càrrec de Jana Fàbregas i Verdaguer, presidenta del Patronat de la Fundació CPB Serveis Salut Mental, es durà a terme durant la XI Jornada de BCN Salut Mental que tindrà lloc el dia 24 de novembre a l’auditori del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Us animem a participar-hi!!

DESCARREGAR LES BASES DE PARTICIPACIÓ