Les persones usuàries del SRC Dreta de l’Eixample visiten el Mirador Torre Glòries

El 4 de maig, les persones usuàries del SRC Dreta de l’Eixample van gaudir d’una visita guiada al nou projecte situat a la Torre Agbar i que s’anomena “Mirador Torre Glòries”. La oportunitat d’accedir a aquest espai en el dia de la seva inauguració i abans de que s’obrís al públic va ser fruit de la col·laboració que es manté amb el Centre Cultural La Farinera del Clot, on es realitzen activitats de manera habitual dins del marc de la reinserció i participació comunitària.

El Mirador Torre Glòries “és un nou tipus d’observatori que ens permet conèixer Barcelona amb una nova mirada: percebre el batec de la ciutat que afecta el nostre dia a dia i del qual no som conscients moltes vegades. Com una nova forma de telescopi i microscopi, ens descobreix els nostres veïns no humans, la dansa diària de tots els seus sistemes i infraestructures, i els cossos celestes i els satèl·lits que travessen el nostre cel. Una manera sorprenent de presentar la ciutat com un entrellaçat de forces naturals, socials i tecnològiques. Per descobrir Barcelona amb ulls nous”, tal i com descriuen a la pàgina web de la instal·lació.

La visita va permetre accedir a dos dels espais que ofereix, l’Hipermirador de Barcelona i el Mirador. L’Hipermirador està situat a la planta -1 i és un espai dinàmic format per instal·lacions artístiques elaborades a partir de la recopilació de dades de Barcelona en temps real. La visita a aquest espai permet gaudir de la bellesa del big data de Barcelona i descobrir mirades sobre la ciutat que ens són desconegudes.

El Mirador, que ofereix una vista de 360° de Barcelona, és un observatori espectacular, a mig camí entre la ciutat i el cel.

La visita guiada va servir per conèixer la oferta lúdica i cultural de la ciutat, sobretot relacionada amb les exposicions; afavorir l’organització de sortides d’oci (recerca d’informació, concretar cita…); afavorir la participació en activitats o recursos existents; promoure la descoberta de nous interessos així com la participació a la comunitat.