Els professionals de CPB SSM participen en la XL edició del Congrés Nacional d’Infermeria de Salut Mental 

L’equip d’infermers de CPB SSM intervé al XL Congrés Nacional d’Infermeria de Salut Mental, celebrat el 29,30 i 31 de març al Palacio de Congresos de Torremolinos. Aquesta edició va centrar-se en els 40 anys d’història de l’Associació Espanyola d’Infermeria de Salut Mental (AEESME) i va reunir infermers, sanitaris, auxiliars i altres professionals de la salut mental. En la seva participació, CPB SSM va donar a conèixer el gran compromís vers la professió a través de diferents intervencions en l’àmbit de l’atenció i cures en salut mental. Es presenten projectes i programes dels centres d’Hospital de Dia, del CSMA, la Clínica de Llúria i la UHPAD.  

Enguany, el XL Congrés Nacional d’Infermeria de Salut Mental es va celebrar sota el lema “Ciència, Humanitat i Compromís: 40 anys de l’AEESME” on es van acollir a més de 1.200 infermeres. Els assistents van gaudir d’un programa amb sis ponències, tres taules rodones i tallers en els quals els professionals de l’organització van poder participar, a banda de poder escoltar diferents comunicacions orals i  de valorar l’extensa publicació de pòsters.  

Des de l’equip d’infermeria de CPB SSM va haver-hi una àmplia participació en el Congrés. Els professionals Ana Sanz i Silvia Rodriguez de l’Hospital de Dia van presentar el Grup Psico-Educatiu basat en l’entrenament d’habilitats de la Teràpia Dialèctica Conductual (DBT) per usuaris ingressats en el programa amb Trastorn Límit de Personalitat (TLP) i l’ús de la gamificació, com a eina per l’aprenentatge tant emocional com cognitiva que s’utilitza un cop per setmana durant els dos mesos d’ingrés dels usuaris del Programa d’Intervenció en Crisi (PIC).  

Per altra banda, les companyes de CSMA Dreta eixample (Anna Maria Hummer i Helena Serrano) van descriure el Projecte d’investigació relacionat amb les Intervencions Infermeres en els grups STEPPS, demostrant que cal fer un ús del llenguatge infermer estandarditzat per aconseguir una regulació emocional. 

La Clínica Llúria (Salvador Caballero) va fer acte de presència amb una Comunicació Oral exposant la participació en el “Programa de microeliminació de l’Hepatitis C en persones ingressades a la unitat de Subaguts”  

En últim lloc, la UHPAD (Carlos Martin CPB i Cristina Torres de l’Hospital de Sant Pau) va participar amb la presentació d’un pòster per recordar el Model de la Marea com a base de la intervenció infermera. També fa una xerrada posant èmfasi en les intervencions post alta dels pacients, per tal de garantir una continuïtat de les cures dins de la xarxa de salut mental.  

Aquesta edició del Congrés Nacional d’infermeria de Salut Mental ha reunit la presentació de més de 900 projectes d’infermers i infermeres de tot el país. Des de CPB SSM, ens hem sumat a compartir els projectes i programes per tal de conscienciar a la resta de companys de la gran importància de la salut mental i la responsabilitat que comporta aquesta feina a les competències dels infermers.